БългарскиEnglish

Не големите изяждат малките, а бързите поглъщат бавните

„Не големите изяждат малките, а бързите поглъщат бавните“ от Джейсън Дженингс и Лоурънс Хотън е книга за бързината в бизнеса като средство за справяне с конкуренцията.

Джейсън Дженингс и Лоурънс Хотън считат, че да бъдеш бърз не означава непременно да се движиш бързо във физическия смисъл на думата, а да се постигаш забележителни успехи и да се натрупаш значителни състояния.

Формулата на бързината, която двамата автори ни представят, е основана на изводите от тяхно мащабно авторско задълбочено изследване на компании от различни сектори.

Джейсън Дженингс и Лоурънс Хотън пишат:

„Разглеждана сама по себе си бързината без определена посока не е нищо повече от припряност. Оставена без контрол тя със сигурност ще ни вкара в голяма беда. Но я си представете колко състезания бихте спечелили, ако имахте добра начална скорост…

Представете си какви предимства ще имате, ако знаете как ще изглежда бъдещето и владеете способността да откривате благоприятните възможности преди конкуренцията. Опитайте да пресметнете изгодата от способността да мислите бързо и правилно, да вземате за броени минути решения, които конкурентите ви обсъждат в продължение на седмици.

Най-бързите компании в света мислят най-бързо,благодарение на своята способност за: очакване; откриване на благоприятни тенденции, вкарването на всяка идея в „мелницата“ на задълбочено обсъждане; осигуряване на победата на най-добрата идея.“