БългарскиEnglish

Малките данни

Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции

author: Мартин Линдстрьом

„Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции“ от Мартин Линдстрьом е книга, която разкрива какво е това, което стои в основата на преуспяващия бранд.

Мартин Линдстрьом е маркетингов консултант, прочут с бестселъра си „Биология на купуването. Основи на невромаркетинга“, в който разкрива неподозирани факти и закономерности за начина, по който хората възприемат посланията на бранда.

Основната тема на „Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции“ са „малките данни“ и „желанията“ които според автора са основата на бранда и неговото изграждане.

Малките данни са дребните и на пръв поглед дори незабележими данни, които разкриват истинската човешка същност – това са например ритуалите, навиците, жестовете, предпочитанията на потребителите от определена група, които биха могли да разкрият мащабни тенденции в човешкото поведение и по-конкретно кои желания остават неудовлетворени.

Събрани и интерпретирани по подходящ начин, малките данни разкриват техните неудовлетворени желания. Успеем ли да въплатим това в марката на продукта (както и в личната си марка), то това означава, че марката ще завладее трайно вниманието на потребителите.