БългарскиEnglish

Изкуството да очароваш

Гай Кавазаки

Как да променяш сърцата, умовете и действията

В своята книга „Изкуството да очароваш. Как да променяш сърцата, умовете и действията“ Гай Кавазаки дискутира основите на очароването като важна част от предприемачеството. Кавазаки анализира нуждата от това да бъдем харесвани, да вдъхваме доверие и много други предпоставки за успешни продажби и успешен бизнес.

Очарованието, дефинирано от Гай Кавазаки, не е да манипулираш хората. То променя ситуациите и взаимоотношенията. Превръща враждебността в учтивост, а учтивостта в увлечение. Очарованието превръща скептиците и циниците в привърженици, а нерешителните превръща в лоялни хора.

Очарованието е процесът на доставяне на удоволствие на хората от стока, услуга, организация или идея. Резултатът от очарованието е доброволна и дълготрайна подкрепа от страна на хората към организацията, която е взаимно изгодна.

Очарованието може да се случи по време на покупка в магазин, по време на фирмени преговори на високо равнище или от ъпдейт на статуса във Facebook. И когато се прави както трябва, очарованието е по-мощно от традиционното убеждаване, влияние или маркетингови техники.