БългарскиEnglish

Защо точно ти?

 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите

„Защо точно ти? 101 въпроса, задавани на интервю за работа, от които никога вече няма да се боите“ от Джеймс Рийд е книга за хората, на които им предстои да се явят на важно интервю за работа, но също така и за собствениците, мениджърите и служителите, които провеждат интервюта с кандидати за вакантни длъжности.

Джеймс Рийд е ръководител на REED – сайт №1 за работа във Великобритания Reed.co.uk. Впечатляващ е фактът, че компания получава повече от 46 милиона кандидатури за работа годишно и има над 100 програми, които помагат на повече от 140 000 трайно безработни да се върнат на работа.

В продължение на години Джеймс Рийд проучва работата на стотици интервюиращи в Reed.co.uk и представянията на хиляди кандидати за различни вакантни длъжности. Анализира и систематизира огромна база данни и определя кои са 101-те най-популярните въпроси по време на интервю.

Въпросните 101 най-често задавани въпроси по време на интервю не биха означавали кой знае какво, ако Джеймс Рийд не беше добавил към тях друга изключително полезна информация – за контекста на задаваните по време на интервю въпроси и за възможните най-подходящи отговори и цялостно поведение на кандидатите.

По повод на въпроса „Какво ви мотивира?“, например, Джеймс Рийд пише, че скритият замисъл на интервюиращия е да разбере дали кандидатът ще може да се справя с работата си под влияние на определен мотив, или единственият мотив, за кандидатстване е работното възнаграждение.